lördag 22 november 2008

Vi vaknade till vinter

Precis innan vi gick och lade oss igår kväll zappade vi förbi TV4 och var bägge övertygade om att det var Småstjärnorna innan vi såg loggorna. Idol. Den där vidriga spänningen de försöker, och i viss mån lyckas, bygga upp inför att en ska få lämna spektaklet, när de bara drar, och drar, och drar på att tala om vem det blir är ännu en anledning till att inte titta. Inte för att det behövs fler.

Vänner kommer över på middag. K sover på balkongen, L simmar, jag ska göra lammfärsjärpar. Vi dricker Raza till. Det är visst nytt. Åtminstone på systemet. Det är desutom gott.

Har städat i skivhyllan. Sorterat in de luxe-utgåvor av såväl Diana Ross som Dexys Midnight Runners och dessutom senaste Jonathan Richman. Nu är det fullt igen. Det blir alltid fullt igen. Kanske ska skaffa det där sista hyllplanet som skulle gå att sätta dit? Eller bli bättre på begränsning och rensning?

Snön i morse över gator och gräsmattor. Den låg vit och vi såg en hare avteckna sig mot den från sovrumsfönstret. När en hund kom ut genom en port flydde den snabbt Draken genom några buskar och ned i Tanto. Lite senare märkte K hur det växte fram små snöhögar både under och ovanpå hennes skor. Hon minns förstås inte att hon tultade runt i snön förra vintern, precis som hon knappast kommer att minnas den här vintern om ett år. Jag tycker det där är väldigt märkligt men det ändrar ju inte något.

Inga kommentarer: